De ingrediënten:
2 eieren
1 kleine Turkse theeglas griesmeel (100 gr)
2 kleine Turkse theeglazen gemalen kokos (100 gr)
1 kleine Turkse theeglas water
1 kleine Turkse theeglas zonnebloemolie
2 volle eetlepels boter (op kamertemperatuur)
2 dessertlepels instant gist
2 theelepels bakpoeder
geraspte schil van 2 grote citroenen
1 theelepel zout
4 glazen bloem (600 gr)
Voor de suikersiroop:
4 glazen suiker
4 glazen water
sap van een halve citroen
Voor op de koekjes:
eiwit
sesam
Allereerst heb ik alle ingrediënten behalve de bloem met elkaar gemengd, daarna heb ik de bloem beetje bij beetje toegevoegd en het deeg gekneed. Het deeg is heel zacht en heel makkelijk uit te rollen. Je rolt het dan ook uit tot ongeveer 1 cm dik en haalt er met een vormpje of een glas of iets dergelijks figuurtjes eruit. Ik heb er een soort kleine donuts van gemaakt, en niet te vergeten 2 poppetjes voor de twee kids morgen. De figuurtjes doop je daarna snel in het eiwit en daarna in de sesam en legt het op de bakplaat. Wanneer deze vol is, bak je de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 graden. Het duurde bij mij ongeveer 14 minuten totdat ze lichtbruin waren. Ze hoeven ook niet al te lang in de oven te staan. Ondertussen breng je de suikersiroop aan de kook. Het citroensap heb ik toegevoegd nadat het suikerwater aan het koken was. Je hoeft het maar 7 a 8 minuten te laten koken. Daarna doe je de licht afgekoelde koekjes in de hete suikersiroop. Doop ze er minstens een minuut lang goed in. Met deze ingrediënten kreeg ik bijna 3 bakplaten vol, ondertussen heb ik de suikersiroop steeds opgewarmd.
Alleen al voor de heerlijke citroengeur in huis zou ik het willen aanraden! Naast de machtige en mierzoete baklava is dit heerlijk fris en luchtig geworden. Weer eens wat anders voor het offerfeest! Ik hoop dat mijn moeder er blij mee is. Ik wens alle moslims een prettige offerfeest toe!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten