Vrijdagochtend om 07:50u port mijn man mij
wakker, “opstaan we zijn laat!”. Na een supergezellig laat avondje uit eten met
een goede vriendin, is het moeilijk om op te staan. Maar goed, ook al ben ik
vandaag vrij, Krullenbol moet opstaan, aankleden, ontbijten en naar school.
Terwijl hij zijn boterham met kipfilet opeet, maak ik zijn fruitbakje klaar.
Vandaag geen tijd voor luxe bakjes fruit, een peer in vieren en hup deksel
erop. Terwijl ik hiermee bezig ben, denk ik alvast na hoe ik mijn dag ga
besteden. Ook al heb ik een dagje vrij, Kuifje slaapt nog twee keer op een dag
waardoor ik mijn dag niet volledig buitenshuis kan benutten. Dan maar thuis
nuttig zijn. Ik sorteer de inhoud van de kasten van mijn jongens, zomerkleren
en kleren waar ze uitgegroeid zijn gaan uit de kast. Bij Kuifje gaan alle
bakken met kleren open om te bekijken wat ik nog allemaal heb in maat 74 en 80.
Daarna kijk ik wat ik allemaal heb gekregen in die maten. Dat is behoorlijk
wat! We komen er de herfst in ieder geval mee door. Met de kast van Krullenbol
zit dat anders. Voor hem moeten we gaan shoppen! Maar dat komt van het weekend
wel. Kuifje begint al te zeuren, het is tijd voor zijn ochtendslaapje. Nadat ik
hem op bed heb gelegd, kan ik twee dingen doen: het hele huis opruimen, of
nieuwe koekjes gaan bakken en alleen de begane grond opruimen. Uiteraard kies
ik voor de tweede optie! Het worden vandaag cacaokoekjes gedoopt in suiker met
een toefje nutella erop. Ik heb het nooit eerder gebakken, het is dus spannend
hoe het gaat worden. Het deeg is makkelijk te kneden. Eerst de boter,
poedersuiker en ei mixen, daarna de vanillesuiker, bakpoeder, cacao en de bloem
er langzaam in mengen en beginnen met kneden. Ik doe er steeds een beetje bloem
bij zodat het deeg niet te hard wordt. Het moet een zachte deeg worden, die
niet aan je handen plakt.
Daarna maak ik kleine bolletjes ter grootte van een
walnoot en doe dat door suiker. Nadat alles op de bakplaat ligt, druk ik in
alle bolletjes een kuil met mijn wijsvinger. Daarna gaan ze 15 tot 20 minuten
in de voorverwarmde oven van 160 graden. Nadat ze afgekoeld zijn doe ik met behulp van twee lepeltjes toefjes nutella in de
kuilen. Even proeven, hmmmm! De nutella maakt het helemaal af, lekker hoor!
Even testen of anderen het net zo lekker vinden, zo ja dan maken deze koekjes
zeker kans!
Cacaokoekjes gedoopt in suiker met een toefje
nutella
(toch maar een kortere naam
bedenken)
200 gram boter op kamertemperatuur
1 ei
iets minder dan een glas poedersuiker
2 ½ el cacao
half pakje bakpoeder
pakje vanillesuiker
3 glazen bloem
Kristalsuiker om in te dopen
Nutella
Wauwie jammiiee!heb er een watermond van kregen valla!
BeantwoordenVerwijderen