woensdag 10 december 2014

Überkrokante tahinrollen


Vanochtend hadden we sinds tijden weer eens een relaxte doordeweekse ochtend dankzij Kuifje die om 6.45 uur wakker werd. Dus zijn mama en papa en Krullenbol ook maar opgestaan en om 7 uur naar beneden gegaan. Ik heb voor de verandering heel langzaam koffie gezet, het ontbijt klaargemaakt voor de mannen, het fruitbakje en drinken van Krullenbol klaargemaakt en ontspannen koffie gedronken met manlief. Krullenbol had gisteravond een mijlpaal bereikt; zijn eerste melktandje is eruit! Zo blij en trots had ik hem al tijden niet meer gezien. Blij van de opluchting dat zijn tand er zonder al te veel pijn eruit is getrokken door mama en trots dat hij iets te vertellen had in de kring de volgende ochtend. Zonet vroeg ik hem of hij het had verteld. De reacties waren niet mis: cooool!!! 

Voor een dergelijke langzame ochtend, middag of avond met koffie of thee zijn de Überkrokante tahinrollen bijzonder geschikt! Super simpel en snel om te bereiden en het resultaat is overweldigend. Voor degenen die van tahin (pasta van sesamzaden) houden is het sowieso een superrecept. Maar ook de rest van de mensheid zal er verliefd op worden. Vooral omdat het zo makkelijk te bereiden is. Ik heb het gistermiddag voor het eerst uitgeprobeerd en gelijk besloten om dit te bereiden voor al mijn bezoek. Het is heerlijk met een kopje koffie of thee erbij en ik adviseer om er van te genieten met je ogen dicht. 


De ingrediëntenlijst is kort: 12 vellen filodeeg, ongeveer 125 gram gesmolten boter, ongeveer een glas tahin, 12 volle eetlepels kristalsuiker, een glas gemalen walnoten. Doe de tahin bij de gesmolten boter en meng dit tot een gladde brei. Neem een vel filodeeg, smeer met een kwast een dunne laag van deze boter tahin mengsel erop, leg vervolgens een tweede filodeeg erbovenop, smeer er weer een dunne laag boter tahin mengsel op en leg er een derde vel filodeeg op. Op het derde vel smeer je weer een dunne laag van de boter tahin mengsel en strooi daarna 2 volle eetlepels suiker over het vel. Strooi hierboven op een handvol gemalen walnoten en rol de drie vellen in een keer op. Deze rol kun je snijden in hoeveel stukken je maar wilt. Ik heb deze keer grote stukken gesneden, maar je kunt ook kleinere stukken maken zodat het net koekjes worden. Doe hetzelfde met de rest van de vellen filodeeg en leg alles op een bakplaat. Bak de tahinrollen in ongeveer 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden. Strooi een beetje poedersuiker nadat de rollen iets afgekoeld zijn. De tahinrollen zijn zowel warm als koud overheerlijk. Zo'n simpel recept is echt de moeite waard om uit te proberen, je zult er geen spijt van krijgen!   



Geen opmerkingen:

Een reactie posten