In het kader van mijn goede voornemen om te sporten zette ik gisteravond de wekker op 06:15 uur. Vanochtend werd ik om 06:05 uur gewekt door Kuifje. Aan de ene kant was ik blij, zodat ik op de loopband kon nadat ik hem gevoed had. Helaas gingen mijn plannen niet door, want Kuifje wilde niet meer slapen. Na alle ochtendcommotie om Krullenbol op tijd op school te krijgen, ging Kuifje om 9:00 uur zijn ochtendslaapje doen en kon ik die tijd mooi benutten door te bakken! En nee niet te sporten..
Ditmaal wil ik jullie laten kennismaken met mijn krokante zoete broodjes. Het is een lekkernij voor bij de thee of koffie, wat niet al te zoet smaakt, maar net genoeg om te smullen. Op zich zou je kunnen variƫren met de vulling, ik heb gekozen voor een zoete vulling met tahin en suiker. Tahin kun je in elk Turks winkeltje vinden. Het is sesampasta met olie erop dat je goed moet roeren voordat je het gebruikt.
Omdat ik het allemaal zoet wilde hebben, heb ik er daarna suiker op gestrooid. Hier maak je vervolgens een mooie rol van die je daarna in stukken van ongeveer 2 cm snijdt. In elke stuk maak je met behulp van een stok (of de achterkant van een houten lepel of pollepel) een deuk in het midden, zodat de zijkanten met alle laagjes mooi omhoog komen te staan. Ik heb het met mijn handen nog een beetje vormgegeven, het gaat niet allemaal vanzelf mooi staan.
Nadat alles op de bakplaat ligt (met deze ingrediƫnten kreeg ik bijna 3 bakplaten vol!) smeer je er nog eigeel op en laat je het nog even staan zodat het kan rijzen. In een voorverwarmde oven op 180 graden waren ze binnen 20 minuten goudbruin gebakken. Deze broodjes zijn niet alleen lekker zoet, maar ook heerlijk krokant!
1 glas water
1 glas melk
1 ei
verse gist
1 el suiker
2 el stroop
1/2 glas zonnebloemolie
5,5 a 6 glazen bloem
zout
tahin (sesampasta)
suiker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten