Allereerst begin je met het maken van de vulling. Hiervoor meng je alle ingrediƫnten bij elkaar en klop je eerst goed zodat er geen bloem en maizena klonters in blijven. Daarna breng je het al kloppend aan de kook. Als het begint te bubbelen, mag het gelijk van het vuur af en aan de kant zodat het afkoelt. Klop het af en toe eventjes zodat het niet gaat klonteren.
Voor de tulbandjes mix je daarna een luchtige cakebeslag door elkaar. Hiervoor klop je eerst de eieren met de suiker goed door elkaar, tijdens het kloppen voeg je een eetlepel olie en twee eetlepels warm water toe. Uiteindelijk voeg je ook de bloem, de bakpoeder, cacao en vanillesuiker toe. Zeef de eerste drie wel, dat is een pre voor een goede cake. Spreid het beslag uit op een grote bakplaat, gebruik wel bakpapier, het mag niet blijven plakken! De cake is in 10 a 12 minuten klaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de cake daarna eerst afkoelen en snij er daarna cirkels uit met een vormpje. Ik kreeg er 16 cirkels uit, dus 8 taartjes. Maak met lauwwarme melk 8 van de ronde cakejes nat. Elk cakeje heb ik met 2 eetlepels melk nat gemaakt. Spuit de vulling daarna op de cakes en doe de andere cakejes erop. Doe ongeveer 4 volle eetlepels van de vulling in een aparte kom en klop deze met een paar druppels melk goed door zodat het iets vloeibaarder wordt. Rol de zijkanten van de taartjes hierdoor heen. Ik heb met een lepel de zijkanten rond gesmeerd. En rol ze daarna door de gemalen kokos. De taartjes kun je nu apart zetten op een serveerbord. Maak nu met de rest van de melk de bovenkant van de taartjes nat. Als ze allemaal klaar zijn, smelt dan de chocola samen met wat vloeibare room en doe dit op de taartjes. Room is noodzakelijk zodat de chocola niet hard wordt nadat het afgekoeld is. De taartjes zijn het lekkerst als je het minimaal 2 uurtjes laat rusten. En smullen maar!!
Ingrediƫnten:
Voor de vulling:
2,5 glas melk
1 eigeel
1,5 el maizena
1,5 el bloem
2 el gemalen kokos
1/2 el boter
1 pakje vanillesuiker
Voor de sponge cake:
4 eieren
1 glas suiker
1 el zonnebloemolie
2 el warm water
1 overvolle glas bloem
1,5 el cacao
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanillesuiker
Voor de buitenkant:
1 glas warme melk
gemalen kokos
60 gram chocola (puur)
3 el vloeibare room
Geen opmerkingen:
Een reactie posten