zaterdag 11 oktober 2014

Overheerlijke chocoladetulband van de imam

Een vrije vrijdag is natuurlijk altijd fijn. Fijn om het huishouden bij te houden en al het andere te doen waar je op de andere werkdagen geen tijd voor hebt en in het weekend geen zin in hebt. Maar goed, dan moet je niet vier keer op en neer naar school gaan, er naast je kind ook nog een vriendje of vriendinnetje komen lunchen en een vriendin op bezoek krijgen. Dan heb je alleen maar tijd om het hoognodige te doen (lees: de begane grond opruimen en schoonmaken) en te bakken. Want ook bakken is hoognodig als je bezoek krijgt. Het was dus een ideale dag om de chocoladetulband van de imam uit te proberen. Dat klinkt gek, maar smaakt overheerlijk! Deze taartjes heten zo omdat ze qua vorm en kleur op de tulband van de imam lijken. Het is echt leuk en ontspannend om het te bakken, je moet er echter wel tijd voor uittrekken. Mijn vriendin werd al enthousiast toen ze de taartjes zag, smulde toen ze het mocht proeven en eiste dat ze er twee mee naar huis mocht nemen zodat ook haar man ervan kon proeven. Dit baksel is in ieder geval geslaagd! 
Allereerst begin je met het maken van de vulling. Hiervoor meng je alle ingrediĆ«nten bij elkaar en klop je eerst goed zodat er geen bloem en maizena klonters in blijven. Daarna breng je het al kloppend aan de kook. Als het begint te bubbelen, mag het gelijk van het vuur af en aan de kant zodat het afkoelt. Klop het af en toe eventjes zodat het niet gaat klonteren.
Voor de tulbandjes mix je daarna een luchtige cakebeslag door elkaar. Hiervoor klop je eerst de eieren met de suiker goed door elkaar, tijdens het kloppen voeg je een eetlepel olie en twee eetlepels warm water toe. Uiteindelijk voeg je ook de bloem, de bakpoeder, cacao en vanillesuiker toe. Zeef de eerste drie wel, dat is een pre voor een goede cake. Spreid het beslag uit op een grote bakplaat, gebruik wel bakpapier, het mag niet blijven plakken! De cake is in 10 a 12 minuten klaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de cake daarna eerst afkoelen en snij er daarna cirkels uit met een vormpje. Ik kreeg er 16 cirkels uit, dus 8 taartjes. Maak met lauwwarme melk 8 van de ronde cakejes nat. Elk cakeje heb ik met 2 eetlepels melk nat gemaakt. Spuit de vulling daarna op de cakes en doe de andere cakejes erop. Doe ongeveer 4 volle eetlepels van de vulling in een aparte kom en klop deze met een paar druppels melk goed door zodat het iets vloeibaarder wordt. Rol de zijkanten van de taartjes hierdoor heen. Ik heb met een lepel de zijkanten rond gesmeerd. En rol ze daarna door de gemalen kokos. De taartjes kun je nu apart zetten op een serveerbord. Maak nu met de rest van de melk de bovenkant van de taartjes nat. Als ze allemaal klaar zijn, smelt dan de chocola samen met wat vloeibare room en doe dit op de taartjes. Room is noodzakelijk zodat de chocola niet hard wordt nadat het afgekoeld is. De taartjes zijn het lekkerst als je het minimaal 2 uurtjes laat rusten. En smullen maar!! 
Ingrediƫnten:
Voor de vulling:
2,5 glas melk
1 eigeel
5 el suiker
1,5 el maizena
1,5 el bloem
2 el gemalen kokos
1/2 el boter
1 pakje vanillesuiker
Voor de sponge cake:
4 eieren
1 glas suiker
1 el zonnebloemolie
2 el warm water
1 overvolle glas bloem
1,5 el cacao
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanillesuiker
Voor de buitenkant:
1 glas warme melk
gemalen kokos
60 gram chocola (puur)
3 el vloeibare room


Geen opmerkingen:

Een reactie posten